Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova distribució de col·legis electorals a Vilafranca

A les eleccions del 21 de desembre hi haurà una nova distribució de col·legis electorals a Vilafranca. Passarem de 15 espais a 12, tot i que es manté el nombre de meses electorals en 38.

Els criteris que s’han seguit per a la nova distribució continuen sent, segons ha explicat el tinent d’Alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals de l’Ajuntament de Vilafranca Aureli Ruiz, la proximitat i la substitució de centres d’ensenyament per altres espais municipals on no hi hagi activitat lectiva per evitar la complexitat organitzativa que genera, sigui la cita electoral en diumenge o no. Aquesta substitució ja s’havia iniciat anteriorment. Les escoles Mas i Perera i Estalella i Graells van ser substituïdes pel local de la Plaça Doctor Bonet i la Sala dels Trinitaris.

Ara, tots els ciutadans que votaven a la llar d’infants L’Enxaneta, al barri de l’Espirall, ho faran a la Sala dels Trinitaris. Els que votaven a l’escola Baltà Elias hauran de votar, o a l’AVV de Sant Julià o al Claustre de Sant Francesc. I les persones que votaven a l’escola Cristòfor Mestre i a la llar d’infants Lola Anglada, s’hauran d’adreçar al gimnàs municipal Mestre Recasens. Mentre que qui votava a l’Ateneu Municipal, on hi ha l’escola de música, ho haurà de fer a la Sala d’estudi de l’ESCAVI.

Aquests canvis s’estan difonent a través de diversos canals de comunicació. Però des de l’Ajuntament recomanen conservar la targeta censal, que comença a arribar a les cases aquests dies, fins arribar al lloc de votació. Sobretot perquè, en reduir-se el nombre de col·legis, molts d’ells acullen més meses i és important saber on adreçar-se d’entrada.

Ara només quedaran dues escoles entre els col·legis electorals. El Pau Boada serà substituït per l’equipament per a joves de la Pelegrina quan estigui l’edifici acabat. L’escola Dolors Piera no compta, de moment, amb espai alternatiu al barri de La Girada.

Les eleccions del 21 de desembre cauen en dijous i el dia serà no lectiu a les escoles. Tot i així, és possible que es mantingui l’activitat quotidiana a les llars d’infants i a l’escola de música, segons ha apuntat Ruiz.

El tinent d’alcalde també ha dit que els canvis en la distribució s’han fet ara perquè s’espera una participació molt alta.

A l’adreça web http://eleccions.vilafranca.cat es pot consultar tota la informació relativa als comicis i a la nova distribució dels col·legis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: