Dimarts, 7 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat d’artesans, pintors i brocanters ha tornat a la rambla aquest segon diumenge de mes

Era la segona edició d’aquesta temporada del mercat, que acosta a la Rambla de Sant Francesc el col·lectiu d’artesans, pintors i brocanters per tal que mostrin els seus productes.

La part més extensa d’aquest mercat és la dels brocanters, que ofereixen tot tipus de productes amb una antiguitat de 50 anys fins a l’actualitat, i que busquen majoritàriament els col·leccionistes.
Però tant aquests com els artesans i pintors, reconeixen que força de la gent que s’acosta a la Rambla ho fa bàsicament per passejar i mirar. Anna Subirats, responsable del col·lectiu d’Artesans, pintors i brocanters del Penedès, que són els organitzadors del mercat, reconeixia que estava tot força aturat pel que fa a les vendes, i que en part en aquestes dates també hi té a veure el fet que hi ha unes eleccions convocades per el 21 de desembre, tot just abans del Nadal i pocs dies abans, per exemple de la Fira del Gall, on tenen també mercat.
De fet però, reconeix que és una problemàtica general de la majoria de fires, en que hi ha molt poc moviment. Comenta també, però, què habitualment el novembre és un mes de poques vendes.
Aquests darrers anys al mercat hi ha també uns tallers de manualitats adreçats als infants, i enguany com a novetat s’ha fet un carnet que els participants segellen i que els permet si realitzen quatre tallers obtenir un obsequi i el Diploma de Mestre Artesà. Marina Aguilar, responsable de manualitats del mercat, comenta que aquest mes s’ha fet un taller de paper maixé, i el proper mes un de bijuteria.
Aquest passat diumenge era força la gent que es passejava per la Rambla, però com reconeixen els paradistes, la majoria ho feien per mirar i amb poca voluntat de compra. Un mercat on es poden trobar, cada segon diumenge de mes, objectes antics de tot tipus, ja sigui ceràmica, eines del camp, aparells elèctrics i objectes de col·leccionista; quadres, i peces d’artesania diversa.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: