Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La manifestació d’aquest 8N a Vilafranca ha acabat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra

Poc després de les 12 del migdia s’iniciava una marxa pels carrers de Vilafranca amb la concentració de milers de persones a la plaça de la Vila, convocades pel Comitè de Defensa de la República.

A la plaça, membres del CDR Alt Penedès han llegit un manifest i han explicat als assistents que la manifestació transcorreria pels organismes estatals amb seu a Vilafranca, com l’Agència Tributària, Correus, la delegació de la Seguretat Social o l’INEM. A conseqüència de les identificacions fetes pels Mossos d’Esquadra durant els talls de carreteres d’aquest matí a l’Alt Penedès, el CDR ha decidit que la manifestació acabaria a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Al llarg del recorregut, els manifestants han anat passant per davant de les seus d’aquestes organismes sense aturar-s’hi. Sí que s’han aturat davant del Mercadona de la carretera d’Igualada, que estava obert, on hi ha hagut moments de certa tensió entre un petit grup de persones que participaven a la manifestació i un altre ciutadà que es mostrava contrari a l’acció dels manifestants. Després d’alguns crits, la marxa ha continuat sense incidents. El recorregut finalitzava a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on l’inspector en cap ha demanat als manifestants que respectessin el cordó de seguretat habilitat i així ho han fet.

Des del CDR de la comarca també han fet una crida a la participació de talls de carreteres “frontereres”, concretament a les Terres de l’Ebre.

La manifestació ha unit l’exigència d’alliberament dels polítics i líders de les associacions sobiranistes empresonats amb la protesta per l’aplicació de l’article 155 i per les anteriors reformes laborals.

La convocatòria ha tornat a comptar amb un ampli seguiment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: