Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos congela les taxes i impostos per 9è any consecutiu

El ple de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat aquesta setmana passada les ordenances fiscals pel 2018 amb la congelació de les taxes i impostos que la ciutadania haurà de pagar.

El consistori considera necessari continuar en la línia  de no incrementar els tipus impositius de les ordenances fiscals, atès que la situació econòmica continua sent complicada per a moltes famílies i que la recaptació es manté.

Els únics canvis respecte el 2017 seran les modificacions per adequacions a les normatives d’aquest any i un ajustament de la taxa de l’aigua marcat per la necessitat del servei.  En aquesta taxa s’ha augmentat en 12 cèntims la factura de l’aigua per a una família de 3 membres amb consum mitjà, segons l’estudi econòmic i financer que s’ha fet des de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca. Aquest ha estat tot l’increment de les taxes pel que fa a les llars, tot i que també es crea una taxa social amb importants reduccions d’aquesta factura per a les famílies que acreditin escassa capacitat econòmica. Els grans consumidors d’aigua, bàsicament empreses, tindran un augment del 2.5% en el tram més alt de consum. Les taxes aprovades inclouen també algunes bonificacions en IBI del 30% en els edificis que tinguin instal·lat algun sistema solar d’aprofitament tèrmic o elèctric o una bonificació del 95% en l’ICIO quan s’instal·lin sistemes solars d’aprofitament tèrmic o elèctric. També s’estableixen bonificacions del 50% de la seva quota a les parades del mercat municipal no sedentari, quan les seves vendes siguin de productes ecològics certificats o de productes amb Indicació geogràfica protegida .

Les ordenances van ser aprovades amb els vots a favor del PSC i CiU i l’abstenció de CUP i ERC.

En l’apartat de mocions es va aprovar per unanimitat, una proposta presentada pel grup del PSC per fer de l’educació una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera.

El grup d’ERC va presentar una moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, que va acceptar incorporacions del grup de PA-CUP i esmenes del PSC. La moció amb incorporacions acceptades per ERC no va prosperar, amb els vots a favor de tots els grups i el vot contrari del PSC. Seguidament es va procedir a votar la moció amb les esmenes proposades pel PSC i es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU i el vot contrari de PA-CUP i ERC.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: