Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament dels Monjos aprova un pressupost de gairebé 9 milions d’euros pel 2018

L’Ajuntament dels Monjos aprova un pressupost de gairebé 9 milions d’euros pel 2018

L’alcaldessa Imma Ferret ha destacat la moderació dels comptes, ja que, com els darrers anys, s’han fet vetllant pel manteniment del nivell de qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat un pressupost per al 2018 de 8.945.674 euros.
En aquest sentit es mantenen capítols destinats especialment a les polítiques d’acció social, promoció econòmica, manteniment dels serveis i atenció a les persones. Els comptes incorporen també un augment de la partida de personal degut a un lleuger increment de sous i de la plantilla.
En el capítol d’inversions, s’ha mirat de preveure el major nombre de projectes possible, comptant en gran mesura amb subvencions per a la seva realització o els recursos propis en alguns casos. Com a obres importants destaquen la finalització de la pista poliesportiva, l’arranjament de diversos camins rurals o la creació d’un espai caní i l’eix cívic Cal Rubió- Monjos.
En el pressupost s’ha fet també la reserva d’una partida de 40.000 euros destinada a pressupostos participatius. Aquest procés és la primera vegada que es duu a terme als Monjos i s’engegarà durant el primer trimestre de l’any vinent. S’establirà un calendari que començarà amb una xerrada informativa, per a totes les persones i entitats interessades i seguidament s’obrirà un termini per tal que es presentin propostes. Posteriorment una comissió formada per representants polítics i tècnics valoraran que les propostes presentades siguin viables i s’obrirà un procés de votació popular per escollir-los.
El pressupost general de 2018 ha estat aprovat aquest dilluns en el ple, amb els vots a favor dels grups del PSC i CiU, l’abstenció de PA-CUP i el vot en contra d’ERC.
El plenari també ha aprovat per unanimitat l’adhesió al manifest unitari del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.
Finalment el ple ha pres coneixement també de l’aprovació d’un conveni de cooperació per a la prestació del servei de taxi a l’Alt Penedès i d’un altre per a la col·laboració amb l’Associació de Brocanters i Artesans del Penedès i el Garraf per a la gestió del mercat d’artesania del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: