Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada sobre la investigació sobre varietats de vinya resistents a les malalties

Vilafranca ha acollit avui un seminari tècnic de debat transversal sobre les varietats de vinya resistents a malalties.

Hi assistien investigadors, tècnics i elaboradors amb la voluntat de posar sobre la taula la qüestió de les varietats resistents i les possibilitats que obren per minimitzar l’ús de fungicides.
Gonzaga Satesteban és el coordinador de Redvitis, la xarxa d’investigació que organitzava, juntament amb l’IRTA, la jornada.

Feli De Herralde, investigadora de l’IRTA, posava l’accent en la necessitat de posar en comú els neguits de tots els sectors implicats en el món vitivinícola.

La necessitat de reduir l’impacte ambiental dels tractaments fitosanitaris empenyen a la investigació en aquestes varietats i el Penedès vol tenir un paper capdavanter en aquest marc, sent un dels territoris vinícoles amb major implantació de l’agricultura ecològica. Jordi Cuyàs, en nom de l’Ajuntament de Vilafranca, explicava que l’Alt Penedès vol ser un territori de producció agroalimentària sostenible. D’aquí que estigui treballant en el desenvolupament d’un Pla Estratègic de Creixement inicialment aprovat per la Unió Europea que segueix aquesta línia.

La jornada ha tingut lloc a l’Enològica i ha comptat amb una àmplia participació de professionals de tots els sectors implicats en la salut de la vinya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: