Dissabte, 22 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una jornada planteja el potencial dels taps de suro per diferenciar els vins

El clúster Innovi i l’Institut Català del Suro han organitzat a l’Enològica una jornada sobre la importància dels tapaments en vins i caves.

Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro i membre d’Innovi, ha destacat en la ponència inaugural de la jornada els aspectes beneficiosos del tapament amb taps de suro com la contribució a l’estabilitat i la traçabilitat del vi. També ha posat l’accent en l’apartat mediambiental, ja que el suro és un material natural que reté més CO2 del que emet i la seva extracció no causa cap impacte negatiu en l’arbre. Hereu també ha exposat els resultats de diversos estudis sobre la percepció dels consumidors que constaten que el suro s’associa, en general, a una major qualitat del producte.
El director de l’Institut Català del Suro també ha recordat que Catalunya és vitivinícola i surera, un fet excepcional, que permetria incorporar el suro com a element que doni valor i diferenciï el producte.

Al final de la ponència, Hereu ha explicat que un projecte presentat per Innovi rebrà finançament del Ministeri d’Economia per desenvolupar taps que continguin informació sobre l’ampolla de vi.

Segons Hereu, el treball de clúster està permetent un salt qualitatiu en innovació de molts cellers associats gràcies a l’aliança que existeix entre tots els integrants de la cadena de valor.

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
02:30
Tertúlia de Carnaval
Tertúlia sobre el Carnaval, amb Àlex Santamaria
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: