Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Javier Lozano mostra les seves pintures a la sala dels Trinitaris

Divendres passat s’inaugurava aquesta exposició a la sala dels Trinitaris aquest recull d’obres del pintor barceloní Javier Lozano, que du per títol “Quadres”.

El tema d’aquesta exposició és la relació i analogia que hi ha entre dues arts tan diferents com són la pintura i la música, les quals responen a estímuls molt diferents, però que en els seus processos creatius busquen l’harmonia. Per Lozano els paral·lelismes son grans, i amb la mateixa sensibilitat es podria estar pintant un quadre o component una peça musical.
El títol Quadres per a una exposició fa referència al poema simfònic compost per Modest Mússorgski, el qual es va inspirar en els quadres presentats en l’exposició pòstuma del seu amic pintor Viktor Hartmann. I és aquest títol el que ens serveix d’aproximació al·legòrica a aquesta relació entre la pintura i la música. També presenta la pintura com a gest immemorial i l’estar al món com a pintor. Dins de l’actual ventall de possibles, la pintura i en concret l’abstracció segueix mostrant-se com un mitjà poderós, vàlid i és presentada aquí com un instrument dialèctic en el qual entren en joc el geomètric i les relacions cromàtiques.
Creient en l’actualitat de la pintura abstracta, es presenta una pintura centrada en tot el que és propi del mitjà, referint-se a l’abstracció sense ambicions d’estil, ni resposta en contraposició a una altra pintura, sinó que el seu objectiu és servir d’instrument dialèctic entre formes i teories diverses. Aquests quadres són una mescla de pressió formal i llibertat creativa i no poden quedar o estar desvinculats dels treballs precedents.
L’exposició, que va inaugurar i presentar el regidor de Cultura Raimon Gusi, es podrà visitar fins al diumenge 30 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: