Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘+ Grans’, una col·lecció de llibres sobre els grans personatges de la història

Tres professors de l’institut Alt Penedès creen ‘+ Grans’, una col·lecció de llibres sobre els grans personatges de la història.

‘+ Grans’ és una col·lecció que repassa els personatges que han passat a la història: científics, líders, exploradors o pensadors entre d’altres.

El primer volum està dedicat als científics: Albert Einstein, Marie Curie o Isaac Newton són alguns dels 25 noms que hi apareixen. El llibre està pensat per donar a conèixer els trets més representatius de la seva recerca i les seves contribucions a la societat. Aquest objectiu es vol aconseguir a través d’enigmes i jocs i amb un format molt visual i pràctic.

‘+ Grans’ és un projecte de tres professors de l’IES Alt Penedès de Vilafranca. El JuanOlo, il·lustrador, va ser qui va tenir la idea de traslladar a aquest format visual i senzill els personatges que apareixen als llibres de text de la secundària i el batxillerat.

El Sergi Belmonte s’han encarregat dels continguts del primer volum, el dedicat als científics, i explica com s’estructuren els continguts.

Els autors tenen ja previstos deu volums. El proper estarà dedicat a personatges històrics de l’època antiga i clàssica, però també hi hauran ‘+Grans’ líders de l’Edat Mitjana i Moderna, exploradors, líders de l’Edat Contemporània, pensadors, artistes, inventors, bojos genials i esportistes.

El tercer autor, Carlos Rull, explica que el format dels llibres ha estat tastat ja per alguns alumnes i ha donat bons resultats.

El primer volum està ja preparat per a l’edició i sortirà en català amb l’editorial vilanovina El cep i la nansa i, en castellà, en principi amb Carambuco Ediciones.
D’altra banda hi ha en marxa un projecte de micromecenatge a la plataforma Edita.cat. Els mecenes que comprin el llibre per avançat rebran com a obsequi una sèrie de regals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: