Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall arribarà a la seva 33a edició els dies 16 i 17 de desembre

La Fira del Gall tindrà lloc els dies 16 i 17 de desembre amb els productes de la terra que donen personalitat al Penedès com a eix vertebrador.

El Gall del Penedès és, des de fa més de 350 anys, el protagonista de la fira que avança el Nadal al Penedès. La nova edició de la Fira del Gall tindrà lloc al Parc de Sant Julià de Vilafranca el cap de setmana del 16 i el 17 de desembre amb els productes de la terra que aporten personalitat al Penedès com a eix vertebrador i absoluts protagonistes de l’esdeveniment. No només el gall, sinó també els vins i la gastronomia.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull destaca de la fira la seva autenticitat.

El mercat d’aviram de pagès i venda de gall del Penedès amb IGP certificat és un dels punts neuràlgics de la fira. Hi participen més de vint paradistes i tots els que venen Gall del Penedès amb IGP, una identificació que es va estrenar l’any passat. Els criadors amb IGP esperen que el consum de gall es vagi consolidant i normalitzant i destaquen que és un producte natural amb una criança de 5 mesos.

Com sempre, la Fira del Gall ofereix servei gratuït d’escorxador, fet que la diferencia d’altres esdeveniments d’aquest tipus. El mercat d’aviram estarà situat a l’anomenada Plaça de l’Aviram del parc de Sant Julià.

Pel que fa a l’exposició d’aviram, enguany inclourà una mostra de races de gallines autòctones catalanes.

La Mostra gastronòmica i de cuina és un altre dels pilars de la Fira del Gall. Se situa al pavelló climatitzat que s’instal·la a l’anomenada plaça de la Gastronomia. Allà, el visitant trobarà les propostes gastronòmiques de set restaurants de renom del territori amb 21 propostes culinàries que tenen el Gall Negre o altres peces d’aviram autòcton com a protagonistes. El tiquet costa 6€ i inclou una tassa de brou calent, una copa de vi, pa catànies, garlanda i cafè, a més de l’ús de plats i coberts. Els preus dels plats es mantenen: 7’5€ per als plats de Gall del Penedès, 6€ pels d’aviram i 5’5€ per a la resta de propostes.

La Mostra de vi negre de la DO Penedès conviurà amb la mostra gastronòmica i oferirà més de 25 referències de vins a preus d’entre 1’5 i 2’5€. I, fora del pavelló, a la Plaça del Vi, hi haurà el Superceller. Allà, el visitant pot adquirir un tiquet de 4€ que inclou copa i 3 tiquets per degustar vins i escollir entre les 16 referències disponibles. Com a novetat també s’oferirà un paquet per a dues persones per 8€ que inclou tres tiquets, dues copes, una safata d’embotits i formatges i una bossa de patates.

El Superceller també acollirà diferents activitats al voltant del vi com el concert de Salva Racero, excantant de Lax’N’Busto mentre es mariden els formatges Xerigots amb vins negres d’alta gamma.
La fira comptarà amb moltes altres activitats, com la XXI Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, el mercat d’artesania amb més de 100 expositors i la vessant solidària per recollir fons per La Marató de TV3.

La periodista especialitzada en el món del vi i l’enoturisme Ruth Troyano serà l’encarregada de pronunciar el pregó de la Fira del Gall; un pregó que tindrà lloc el dimecres 13 de desembre a les vuit del vespre al saló de plens de l’Ajuntament.

Més informació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: