Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Falten més de 100 voluntaris pel Gran Recapte a l’Alt Penedès

El divendres i dissabte de la setmana vinent, dies 1 i 2 de desembre, se celebra una nova edició del Gran Recapte.

A l’Alt Penedès es calcula que fan falta uns 480 voluntaris per poder arribar a tot arreu i en aquests moments falta encara trobar un 25% d’aquests voluntaris, per això el president de l’Associació Ressò, Manel Medialdea, fa una crida ciutadana.

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya es coordina a l’Alt Penedès des de el Rebost Solidari.

Medialdea apunta que cada voluntari ha de comprometre’s a dedicar com a mínim 3 hores a la recollida, que es fa a la majora de grans supermercats. És una tasca senzilla.

Des del Banc d’Aliments aquest any es promou la recollida de 5 productes bàsics, com són llet, oli, conserves de peix o de verdures i tomàquet sofregit. Des del Penedès s’afegeixen també dos productes més com els cereals i el sucre.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la solidaritat i capacitat organitzativa de la resta de la societat per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la vuitena edició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: