Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC es reafirma amb l’adhesió de Castellet i la Gornal a l’AMI

Rebutja la intenció del govern del PSC de renunciar a ser-ne membre.

Els republicans exigeixen un rebuig total a l’article 155, que pot afectar a l’autonomia municipal, i que el govern es posicioni per l’alliberament dels presos polítics

Castellet i la Gornal gràcies a la majoria absoluta del PSC amb tota probabilitat deixarà de formar part de l’Associació de Municipis per la Independència. El ple que es celebrarà avui l’equip de govern proposarà la votació de la renúncia a la condició de membre de l’AMI, de la qual en  formava part des de l’inici de la legislatura, gràcies a una moció d’adhesió presentada pel grup municipal d’ERC.

Oriol Solé anuncia que demanaran explicacions per aquesta decisió i apunta que “o el PSC va enganyar als veïns quan hi va votar a favor, o ara han sucumbit a les polítiques del PP”. ERC per coherència votarà per mantenir el municipi dins de l’AMI.

Els republicans també qualifiquen de falta de respecte la manca de transparència amb què el govern ha decidit prendre aquesta decisió, sense intentar arribar a cap tipus d’acord, fent ús de la seva majoria absoluta.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: