Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Endesa telecomanda sis instal·lacions elèctriques a l’Alt Penedès per millorar el servei

Endesa telecomanda sis instal·lacions elèctriques a l’Alt Penedès per millorar el servei

S’hi han instal·lat cabines d’última tecnologia que substitueixen les convencionals a cinc centres de transformació i a un seccionador aeri. L’actuació ha comptat amb una inversió de més de 82.000€.

La companyia ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica a cinc centres de transformació i un seccionador aeri a l’Alt Penedès, amb l’objectiu de telecomandar-los per tal de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a 6.000 clients dels municipis de Font-rubí, Pacs, Puigdàlber, Sant Quintí, Sant Pere de Ribes i Vilafranca.
Aquesta reforma, que ha suposat una inversió superior als 82.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit en la substitució de les tradicionals cabines per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes, incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures per a les persones que han de manipular-les i també més robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereixen intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.
A més, les noves instal·lacions estan dotats d’equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: