Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els dos regidors socialistes deixen el Govern de Sant Martí Sarroca, i el deixen en minoria

Pere Cano i Albert Tort, han fet pública una carta on anuncien la seva decisió d’abandonar el govern municipal, que consideren no respon als interessos dels martinencs

Els dos regidors del Grup Socialista-Movem Sant Martí expliquen que han constatat aquests darrers dies que l’alcalde al qual van donar suport ha optat ara per representar i actuar només per a l’independentisme i la desobediència, obviant la necessitat de representar tot el municipi i sense tenir en compte que el govern és fruit d’una coalició que ha de decidir per acord de tots i que es va articular en base a un pla d’actuació per a Sant Martí. Expliquen que és totalment respectable i normal que com a membres d’un partit polític o com a representants de grups municipals al ple s’expressin i fixin posicions partidistes. El que és realment greu, consideren, és que la CUP i ERC ho facin i ho vulguin fer en l’exercici dels càrrecs institucionals i de govern municipal, utilitzant l’Ajuntament per a objectius de partit.
En la carta exposen els motius pels quals renuncien a seguir en el govern i que serien l’ús de l’Ajuntament com a instrument partidista per publicitar les posicions polítiques de la CUP, amb el suport d’ERC, que consideren fa un flac favor la institució municipal i el Govern, que hauria de representar i treballar per a tots els veïns i veïnes, pensin com pensin.
Diuen també què la CUP i ERC, amb tres regidors al govern, tenen intenció d’utilitzar l’alcaldia i el govern per fer campanya partidista des de la institució. Han plantejat fer crides públiques a la desobediència i als postulats de les seves formacions polítiques des dels propis mitjans de comunicació institucionals.
Els regidors socialistes remarquen què hi ha risc de situar l’Ajuntament fora de la legalitat, tot i els reiterats advertiments per part dels serveis jurídics municipals.
Consideren que per part dels regidors de la CUP i ERC hi ha hagut deixadesa de les seves funcions, en estar més preocupats per la situació política del país que per les necessitats de Sant Martí.
Finalment desitgen profundament que la situació es recondueixi tornant a la normalitat institucional en el sí de l’Ajuntament. Remarquen el seu compromís amb el municipi i amb la necessària feina d’impuls i de gestió municipal que ha estat, és i seguirà sent, des del govern o des de l’oposició, la seva motivació essencial com a regidors.
Ara doncs el govern quedaria format per els dos regidors de la CUP i el regidor d’ERC. A l’oposició hi hauria els dos regidors socialistes fins ara al govern, els 5 de CiU i el regidor no adscrit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: