Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La conferència institucional del 25N s’ha centrat en les dones grans

Marisa Garreta, infermera especialista en geriatria i membre de l’associació Eima, protagonitzava divendres la conferència institucional del 25N a Vilafranca.

La conferència, titulada “Violència masclista. Parlem de les dones grans?”, servia per centrar la mirada en aquest col·lectiu. Garreta manifestava la necessitat que els professionals de l’entorn de les persones grans, en l’àmbit de la salut o el treball social, tinguin eines per detectar possibles signes de violència.
La infermera explicava que les dones grans són un col·lectiu desemparat en molts casos.

La conferenciant expressava també que cal tenir una societat conscienciada per fer front a les conductes masclistes i a qualsevol tipus de maltractament. A més de recuperar el respecte per les persones grans, perquè molt sovint no se les tracta de tu a tu.

El Tinent d’Alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i Promoció Social Ramon Zaballa va ser l’encarregat de donar pas a la conferenciant.

Zaballa va destacar la importància de l’educació per eradicar les conductes masclistes entre els més joves tot recordant que les darreres dades sobre violència masclista mostren un repunt de víctimes i agressors menors d’edat. El regidor també va demanar una implicació completa de la societat en l’àmbit quotidià.

El programa d’actes del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, a Vilafranca s’ha completat enguany amb tallers, hora del conte i una roda de lectures.
Avui es projectarà a la sala Zazie la pel·lícula ‘Antigua vida mía’ en una sessió gratuïta coorganitzada per Cineclub Vilafranca i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: