Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Querol ha presentat a Vilafranca ‘Relats republicans’

‘Relats republicans’ és una obra imprescindible per conèixer a fons el Sant Sadurní de la primera meitat del segle XX.

‘Relats republicans’ és fruit de 40 anys de recopilació d’informació, més de 200 entrevistes i 27 mesos d’escriptura. El darrer treball de l’historiador sadurninenc Carles Querol és una obra imprescindible per conèixer a fons el Sant Sadurní de la primera meitat del segle XX, que transcendeix l’àmbit estrictament local i ens permet endinsar-nos en un dels períodes més apassionants i convulsos de la història de Catalunya i d’Espanya: la Segona República i la Guerra Civil. Querol va presentar el llibre aquest dijous al vespre al saló de plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, acompanyat pel conseller Raimon Gusi i el director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès Josep M. Masachs.

L’autor explica que Sant Sadurní d’Anoia, llavors amb uns 4.000 habitants, va reproduir exactament els grans esdeveniments que van marcar la història de Catalunya. Del contingut del llibre destaca dos aspectes especialment interessants al municipi: el conflicte rabassaire de Can Guineu i la col·lectivització de les empreses.

El contingut de ‘Relats republicans’ també és fonamental per a entendre i interpretar el moment actual que es viu a Catalunya. Querol fa un cert paral·lelisme entre els fets del 34 i el desenllaç del “procés”.

El llibre ‘Relats republicans. Sant Sadurní d’Anoia, 1931 – 1939’, amb més de mil pàgines i 200 fotografies, és l’obra més extensa de totes les que s’han editat a la Capital del cava i la més documentada sobre la República , la Guerra Civil i la postguerra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: