Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de vacunació de la grip ha començat amb l’objectiu d’ampliar la cobertura

La campanya de vacunació de la grip comença a Vilafranca amb la voluntat d’ampliar la cobertura entre les 10.000 persones que tenen la vacuna indicada.

La campanya de vacunació de la grip arrencava el 23 d’octubre a Catalunya. A l’Equip d’Atenció Primària Vilafranca Nord expliquen que, durant les tres primeres setmanes de la campanya, que és anual, el ritme de vacunacions sol ser alt. Després es redueix. Segons les dades de què disposen a l’EAP Vilafranca Nord, seguint les històries clíniques, entre 10.000 i 11.000 persones s’haurien de vacunar contra la grip. Però només se solen vacunar unes 4.500 persones.

L’adjunta a la direcció de l’EAP Vilafranca Nord Rosa Cañestro explica que s’hauria d’arribar almenys al 50% de cobertura vacunal en aquesta població especialment susceptible al virus. També destaca una altra dada rellevant: que la meitat de les persones que ingressen per culpa de la grip i tenien indicada la vacunació, no s’han vacunat.

Enguany, la campanya de vacunació de la grip posa el focus sobre les dones embarassades com a col·lectiu de risc. A Catalunya, només el 3% de les embarassades es vacuna contra la grip tot i ser una indicació de la Organització Mundial de la Salut des del 2012.

El virus de la grip és cada any un problema de salut pública i genera epidèmia. Tot i ser un virus que muta d’un any per l’altre, la vacunació ajuda a prevenir-lo. En l’anterior campanya, l’epidèmia va ser més lleu que en altres ocasions però els casos van ser més greus, sobretot en gent jove. La mortalitat relacionada amb la grip va augmentar més d’un 5%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: