Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“40Hectàrees. La Terra i el Pagès”, posa en valor el treball indispensable dels viticultors

L’exposició, que mostra diversos audiovisuals realitzats per Pep Puig, vol ser un reconeixement a la feina de la pagesia.

L’objectiu d’aquest treball del realitzadors Pep Puig és donar veu als pagesos del Penedès. Explica què sovint quan es parla de la vinya i el vi els pagesos són els grans oblidats. Per aquest motiu l’exposició dóna veu de forma exclusiva al col·lectiu pagès. Aquesta exposició ens diu que darrera de cada pagès hi ha un món i parla també de l’imprescindibles que són per la nostra societat.
La tria d’imatges que es mostra a la Capella pretén resumir les moltes maneres que té el pagès de relacionar-se amb la vinya i el món. Així, el museu torna a posar el treball i el coneixement de la pagesia al centre de la seva activitat, aquesta vegada des de la mirada personal de Pep Puig.
Es diu que 40 hectàrees de vinya és la base perquè una família pagesa pugui viure del seu treball. Però aquesta és una referència que pot variar, poc o molt, depenent de cada pagès i del destí del seu producte. ’40 hectàrees’ representa un concepte, una determinada manera de treballar la terra relacionada amb la productivitat.
Dins i fora d’aquest concepte, aquesta exposició presenta set pagesos del nostre camp amb visions diverses sobre la seva feina. Set històries que se’ns presenten com un mosaic d’imatges capturades a peu de vinya. ’40 Hectàrees’ és també una mirada cap els pagesos d’abans i una reflexió coral sobre el present pagès.
L’exposició es pot visitar fins el 14 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: