Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

3000 persones es van concentrar a la plaça de la Vila mostrant suport al Govern empresonat

La concentració de suport ja s’havia anunciat al matí, però a les set de la tarda feia molt poques hores que se sabia que finalment més de la meitat del govern ingressava a la presó.

Segurament això va fer que s’anessin  concentrant centenars de persones a la plaça de la Vila de Vilafranca en resposta a la crida feta des de l’AMI i l’AMC en defensa de les llibertats i per mostrar el suport als consellers i conselleres de la Generalitat, i que al final fossin unes 3000 persones les que s’hi van reunir davant de l’Ajuntament de Vilafranca. Hi havia dues pancartes confrontades. Una la subjectava la gent de la plaça i s’hi llegia “Llibertat al govern de la República”, l’altra la subjectaven l’alcalde i regidors de tots els grups municipals de l’Ajuntament, menys el PP. La plaça era un clam de “llibertat”.

Desprès es van escoltar els parlaments del president d’Òmnium i la coordinadora de l’ANC, que estaven visiblement afectats i emocionats. El president d’Òmnium, Jordi Parellada, feia una crida a la calma.

La coordinadora de l’ANC, Esther Güell, agraïa el suport de la ciutadania i demanava estar pendents de les mobilitzacions.

També reconeixia que els fets estan passant de manera tant ràpida que la informació que els arriba és la que es pot saber a través dels mitjans.

A la plaça hi havia presència de tots els partits polítics que tenen representació al consistori vilafranquí, a excepció del PP. En acabar els parlaments, es va iniciar una manifestació que va transcórrer per el centre de la vila, i en el transcurs de la qual es van escoltar alguns crits contraris al PSC i a favor d’una vaga general.

El sentiment majoritari era d’indignació per la situació, i de mantenir la mobilització aquests propers dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: