Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots completen una exigent diada del Roser amb castells de vuit

No van poder però amb la gran aposta de la tarda, com era reeditar el 4 de 9 amb folre. La prudència els va fer renunciar al castell de 9, per completar una bona jornada sense caigudes

Els Xicots de Vilafranca van ser els encarregats d’obrir plaça amb el 4 de 9 amb folre, que aquest any havien descarregat per primera vegada i per partida doble. Va pujar amb l’encaix de folre i terços sense estar del tot ben lligat i això es va notar massa ràpid. El folre no era còmode i amb l’entrada de sisens el van decidir baixar. Ja no hi van tornar més aparcant el castell de nou per la propera temporada. Van posar prudència i ganes de no caure. En segona ronda van apostar pel 7 de  8, un castell descobert aquesta temporada i que havien completat en una ocasió per la Festa Major de Vilafranca. Bé fins a carregar la baixada va ser més complicada sobre tot a la banda del tres, amb una obertura perillosa, que no obstant van saber controlar. Per completar una bona jornada encara els quedaven dos castells de vuit.

En tercera ronda la Torre de 8 amb folre, que els Xicots no completaven des del 15 d’agost a Castelldefels. Com els va passar en el 4 de 9, la torre no va pujar del tot ben lligada en l’encaix del folre, que va donar símptomes de nervis. Els terços la van saber lluitar per a que la resta del tronc fes el seu treball. Al cap i ala fi completada, la cinquena de l’any. Van tancar les rondes de castells amb el 4 de 8,  el vint-i-unè de la temporada. Contens per fer una bona diada de 3 castells de 8, i no caure, des del 2011 sempre havien patit alguna caiguda pel Roser, però amb el desencís de no acabar l’any a casa amb castell de nou. Una bona temporada però amb diversos deures pendents.

Les colles convidades Castellers de Barcelona, de Terrassa i Xics de Granollers, van complir amb els castells de vuit pisos. Els barcelonins, van aparcar els castells de 9 per descarregar el 3 de 8, la Torre de 8 amb folre, la segona de l’any, i el 4 de 8. Van fer també un intent de Pilar de 6. Els Xics de Granollers i els Castellers de Terrassa van calcar l’actuació amb el 3 de 8, el 4 de 8 i la Torre de 7. Destacar el 4 de 8 dels de Terrassa que d’aquesta manera homenatjaven als seus castellers que just feia 30 anys, el 1987, assolien carregar a la plaça de la Vila el primer 4 de 8 de la seva història.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: