Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca se suma a la iniciativa de les escoles obertes pel referèndum

Els centres educatius de la Vila van obrir les seves portes des la nit de divendres fins al matí de diumenge.

L’objectiu de la iniciativa era el evitar que es precintessin les escoles, utilitzades també com a espais de votació del referèndum del diumenge 1 d’octubre. La major part de centres van programar un reguitzell d’activitats i propostes festives i lúdiques per a tots els gustos al llarg del dissabte. El Toni Puerma, veí del barri de La Girada i un dels assistents a la jornada celebrada a l’escola Dolors Piera, explicava que s’hi van fer activitats molt variades i que estan molt sorpresos de la reacció i implicació de tothom.

El Cristòfol Mestres també va ser un dels altres escoles obertes. Dissabte a la tarda es van fer diverses activitats com l’actuació del ball dels panderos acompanyats del grup musical Ministers Vila. A més, entitats com l’esplai MIV hi van celebrar una assemblea de monitores i monitors.

Josep Vicón, veí del barri del Poble Nou, explicava que amb la família hi van estar tot el dissabte i que tenien la intenció de matinar el diumenge per defensar el dret a vot. Vicón explicava també que a primera hora del matí va venir la Policia Local a l’escola.

Els infants van ser també un dels protagonistes de la jornada, ja que moltes de les activitats estaven encarades a un públic familiar. Així ho explicaven la Lola Moreno, la Berta Milà i la Martina Olivella.

Durant la mateixa nit de dissabte es van muntar sopars populars acompanyats d’actuacions musicals. És el cas de l’escola Pau Boada que va acollir un petit concert rock de la banda “Nòmadas”. El Jordi Fandos, veí de l’escola i assignat a la Pau Boada com a col·legi electoral, va fer un balanç molt positiu de la jornada.

Molts vilafranquins, cridats pel Comitè de Defensa del Referèndum, van dormir i van fer guàrdia durant la nit de dissabte als diversos centres educatius i col·legis electorals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: