Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Taula per la Democràcia crida la societat catalana a mobilitzar-se amb una “aturada de país”

L’ens convoca “tota la societat, patronals, empresaris, sindicats, treballadors, autònoms, entitats, institucions i tota la ciutadania” a una “aturada de país” aquest dimarts 3 d’octubre.

La Taula per la Democràcia ha cridat el conjunt de la societat catalana a mobilitzar-se amb aturades davant de tots els centres de treball i els ajuntaments aquest migdia.

L’ens convoca, a més, “tota la societat, patronals, empresaris, sindicats, treballadors, autònoms, entitats, institucions i tota la ciutadania” a una “aturada de país” aquest dimarts 3 d’octubre.
Una aturada de país no és pròpiament una vaga general, ja que el primer concepte implica tota la ciutadania i no només els treballadors, com explica Bernat Garcia, membre de l’executiva de la Unió Intercomarcal del sindicat Comissions Obreres a les comarques de l’Alt Penedès – Anoia – Garraf – Baix Llobregat.

L’”aturada de país” es negocia a cada centre de treball, de manera que és difícil preveure’n el seguiment d’una manera objectiva.

L’objectiu de la convocatòria és paralitzar Catalunya en una “resposta pacífica, contundent i democràtica” i fer una crida al conjunt de les forces polítiques i socials de l’estat i d’Europa perquè garanteixin “els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”.

La Taula per la Democràcia, està formada per més de quaranta entitats i s’ha creat per donar una resposta unitària en defensa de les institucions i els drets. Els impulsors de la iniciativa cívica són els sindicats Comissions Obreres i UGT, l’ANC i Òmnium Cultural, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, la Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya, la Federació d’Organitzacions per la Justícia Global, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya o la Unió de Pagesos, entre altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: