Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tastavins omplirà la Taverna de Vinseum d’activitats culturals i gastronòmiques a partir d’ara

L’Acadèmia Tastavins ha presentat aquest dilluns les noves activitats culturals i gastronòmiques que es duran a terme de dimarts a dissabte a la Taverna de Vinseum a partir d’aquest mes d’octubre

A l’acte estaven presents el president dels Tastavins i de Vinseum, Joan Tarrada; el vicepresident dels Tastavins Marc Martín; l’enòleg i responsable de la Taverna Pere Escudé i el director de Vinseum Xavi Fornos.

Així doncs, les activitats estaran organitzades de la següent manera: els dimarts es presentarà el Celler de la Setmana on es podran degustar els vins dels cellers de les diferents DO catalanes; el dia cultural serà el dimecres, amb tertúlies, teatre, música, poesia i cursos d’iniciació al Tast de Vins impartits pel Pere Escudé. També se seguirà fent, un cop al mes, l’activitat ‘Tastem els vins de Biblioteques amb DO’; els dijous es podran fer maridatges de vins i caves del Penedès amb els millors formatges, sushis, pernils, foies, fumats, croquetes, entres d’altres productes de la terra; els divendres i dissabtes es realitzaran sopars i dinars en un entorn immillorable: al Palau Reial de Vilafranca.

Tot plegat una proposta complexa però molt interessant per incentivar encara més l’activitat al Museu i a la Taverna. El director de Vinseum, Xavi Fornos, mostrava la seva satisfacció pel fet d’activar aquestes noves accions a la Taverna. Per la seva banda, el President de l’Acadèmia Tastavins i alhora president de Vinseum, Joan Tarrada, ha volgut referir-se a la polèmica que va sorgir fa uns mesos quan Tastavins va començar a fer-se càrrec de la Taverna i en la que la CUP els acusava de presumptes irregularitats en la contractació. Tarrada ha defensat, un cop més, la transparència de l’entitat. Per l’enòleg, Pere Escudé, fer-se càrrec de la Taverna és una gran responsabilitat alhora que un gran repte.

Els Tastavins també volen recuperar la tradició del vermut a la nostra comarca i el moment per excel·lència són els diumenges. A més, es faran tastos de vermuts i digestius programats també dins de les diferents activitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: