Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Solidaritats torna a centrar-se en les persones refugiades i en la defensa dels drets humans

La presentació del cicle d’activitats al voltant de la solidaritat i la cooperació Solidaritats 2017 i el seu inici s’ha vist alterat per la situació política i social que es viu a Catalunya.

Finalment, aquest dimecres a la tarda se’n va fer la presentació a la sala de la taula rodona de l’Ajuntament de Vilafranca. El Solidaritats 2017 torna a centrar-se en les persones refugiades i en la defensa dels drets humans arreu del món amb un programa d’activitats que inclou conferències, cinefòrums, una exposició i la divuitena festa de la solidaritat, que tindrà lloc diumenge, de deu a dues, a la Rambla de Sant Francesc. La festa coincidirà amb el mercat d’artesania, brocanters i pintura, que inicia la temporada justament aquest diumenge. La regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca Montse Arroyo destacava que el Solidaritats va més enllà de la fira.

Altres activitats destacades seran l’exposició ‘Territoris oblidats’, que es podrà veure a l’Escorxador a partir del 13 d’octubre, la projecció i posterior debat sobre el documental ‘Temps d’écoute’, al voltant de la lluita de les dones congoleses pel dret a la salut, i la xerrada ‘Defensar la terra i a qui la defensa’, a càrrec del defensor dels drets humans de la terra i el medi ambient a Amèrica Llatina Gustavo Castro. A Castro el van intentar matar els mateixos assassins de l’activista hondurenya Berta Cáceres.

Tant Castro com Cáceres dedicaven la seva lluita a defensar les comunitats indígenes que viuen en territoris concessionats a grans multinacionals extractives.

Des d’Amnistia Internacional Penedès, Joan Parra recordava que 280 persones van ser assassinades durant l’any 2016, com Berta Cáceres, per la seva defensa dels drets fonamentals. La conferència de Gustavo Castro serà el divendres 20 d’octubre a les vuit del vespre a l’Agrícol.
Pel que fa a la fira d’aquest diumenge hi ha la novetat que es prepararan activitats destinades a la canalla, com explica des de Creu Roja Alt Penedès Meritxell Ocaña.

La fira acollirà els estands de les 11 oenagés que formen part de la Comissió de Solidaritat i Cooperació de Vilafranca i tres entitats més convidades. A les dotze del migdia hi haurà un cercle de percussió obert a tothom a càrrec de Solmat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: