Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Racó de la Calma participa amb Gall del Penedès al concurs “El plat favorit dels catalans”

El restaurant El Racó de la Calma de Vilafranca participa en la propera edició del concurs que convoca la revista Cuina .

El Racó de la Calma de Vilafranca participa en la propera edició del concurs que convoca la revista Cuina per triar el plat favorit dels catalans d’entre 22 propostes preparades per restaurants en representació de les 22 indicacions geogràfiques o denominacions d’origen protegides de Catalunya. Pel que fa al Gall negre del Penedès, la revista Cuina proposa un plat elaborat pel xef Xavier Arnan, el “Bombó de Gall negre del Penedès, amb centre de pruna, aroma d’espígol i pinyons garapinyats”. Arnan s’ha mostrat il·lusionat i agraït per l’oferiment. Arnan ha explicat, en una roda de premsa celebrada a la seu dels Castellers de Vilafranca, que aquest plat ja l’ha elaborat en alguna ocasió per a la Mostra d’aviram de la Fira del Gall. La recepta busca “el sabor del rostit de l’àvia, amb una presentació contemporània”.

La regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, ha acompanyat el xef vilafranquí en la presentació de la campanya, donant suport “a un producte autòcton, el Gall negre del Penedès”.

Arnan també ha comptat amb el suport a la roda de premsa del criador de Gall negre del Penedès Enric Ferré, que ha assenyalat la qualitat de la carn d’aquesta raça d’aviram. Per diversos motius.

Entre els motius que fan especial la carn del gall hi ha també la seva alimentació basada en cereals i un 5% de granet de raïm.

D’altra banda també ha donat suport a la iniciativa Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca, assegurant que posaran a disposició les xarxes socials per afavorir la candidatura del Penedès.

El concurs El Plat favorit dels catalans 2017 engegarà el proper 16 d’octubre amb la publicació de les 22 receptes al web  www.somgastronomia.cuina.cat

Els usuaris podran votar les receptes que més els agradin, fins al 23 d’octubre, quan es presentaran els 8 plats que passaran a la fase següent. El dia 3 de novembre es definiran els dos plats finalistes i el 19 de novembre es coneixerà el guanyador, en un acte al fòrum gastronòmic de Girona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: