Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de l’Ajuntament de Sant Martí rebutja l’article 155 de la Constitució

També denuncia a la repressió policial de l’1-O i demana l’alliberament dels presidents d’Òmnium i de l’ANC.

El dimarts passat es va celebrar un ple extraordinari i urgent amb tres mocions presentades per la CUP, ERC i el PDECat sobre la situació política a Catalunya.

La primera moció consistia en la condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya el dia 1 d’octubre i el rebuig a la Casa Reial i va rebre el suport unànime de tot el consistori.

La segona moció proposava exigir l’alliberament immediat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, denunciant “la vulneració de les llibertats de les

persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la persecució de la lliure expressió”. També va ser aprovada per tots els regidors.

La tercera moció plantejava quatre punts de resolució. Un primer per “manifestant el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. El segon, era “Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.”.

El tercer “Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.”

El grup municipal socialista-Movem Sant Martí va demanar la

votació separada del primer punt. L’alcalde, Antoni Ventura, va afirmar que no es faria votació separada. Abans de la votació, Albert Tort, portaveu adjunt de Movem Sant Martí, va demanar que constés literalment en acta la posició d’abstenció del grup en no poder votar separadament indicant el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la constitució i contra de la unilateralitat.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor de la CUP, ERC i el PDeCAT.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: