Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Puig ha inaugurat ’40 hectàrees’, una instal·lació que vol donar veu a la pagesia

L’exposició audiovisual és una de les activitats paral·leles del Most festival i posa en el focus en la pagesia.

El guionista i realitzador Pep Puig ha elaborat 11 vídeos, la majoria d’entre 6 i 7 minuts, en els quals intenta captar l’essència de la pagesia en el seu dia a dia i mostrar les principals inquietuds dels pagesos.

Per a Puig, la feina dels pagesos sol quedar a l’ombra quan es parla del vi. Per això ha volgut, amb el projecte ’40 hectàrees’ apropar-se a aquesta figura i donar-li veu.

La mostra arrenca amb un vídeo introductori que ensenya la transformació de la terra al llarg de l’any. Després hi ha set vídeos sobre set pagesos del Penedès. Una de les peces, aquesta amb narració, explica el concepte de les 40 hectàrees que dona títol a l’exposició i que es refereix a la quantitat de terreny que, segons es diu, és la mínima per poder viure exclusivament de la vinya. També hi ha un vídeo que és l’enregistrament de la conversa entre 15 pagesos sobre els principals temes que els preocupen. Finalment, la darrera peça és un recull de fotos antigues per reflexionar sobre el que queda avui dia de la pagesia com s’entenia antigament.

Puig destaca que l’exposició parla de diferents maneres de treballar dels pagesos: d’aquells que han optat per fer una agricultura més manual i també de qui ha optat per mecanitzar processos.

‘40 hectàrees’ es podrà visitar fins al 14 de gener a la capella del Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: