Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Antoni Roig guanya el I Premi Anna Maria de Saavedra organitzat per Andana i La Cultural

El jurat valora la qualitat literària de la novel·la i en destaca el domini dels diferents registres lingüístics per part del seu autor.

Pep Antoni Roig, nascut a Barcelona el 1988 i resident de fa molts anys al Pla del Penedès, ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Anna Maria de Saavedra amb la seva novel·la ‘Abans de la boira’, una obra que, segons el jurat, està farcida de referències literàries i ha estat escrita per una persona que domina la llengua en tots els seus registres. ‘Abans de la boira’ és una novel·la curta que posa en contacte dos personatges: un professor d’Història de l’art a la Universitat de Siena, a Itàlia, que acaba de trencar amb la parella i torna a casa per assistir a l’enderroc del campanar de l’església del seu poble, i un camioner de la Catalunya Nord, en el trajecte que va des de l’aeroport de Girona a Bellaplana, un poble de l’Alt Penedès.

El jurat valora la qualitat literària de la novel·la i en destaca el domini dels diferents registres lingüístics per part del seu autor. També destaca la qualitat de les altres deu obres presentades, especialment de les dues finalistes, ‘Cinc dits té una mà’ i ‘La tendresa dels roures’.

El premi, organitzat conjuntament per Edicions i Propostes Culturals Andana i La Cultural llibreria amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, consisteix en l’edició i distribució de l’obra a les llibreries de tots els territoris de parla catalana de cara a la campanya de Nadal i Reis. S’acompleix així l’objectiu del premi de seleccionar l’obra d’un autor inèdit, resident a la comarca de l’Alt Penedès, per tal de publicar-la i contribuir a impulsar la trajectòria literària del seu autor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: