Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ONG’s de Vilafranca han celebrat la 18ena Festa de la Solidaritat

El bon temps ha acompanyat aquest diumenge a la celebració de la 18ena edició de la Festa de la Solidaritat de Vilafranca, que enguany ha servit també com a punt de partida dels actes del Solidaritats

Les ONG locals aprofitaven per presentar-se públicament i parlar dels seus projectes. Algunes de prou conegudes, però altres entitats que no tenen una tasca tan visible, com pot ser la Fundació Pau i Solidaritat, que és una ONG dins del sindicat CCOO que es dedica a donar suport a tercers països en aspectes de reivindicació i lluita obrera. Com cada any també hi havia algunes entitats convidades. Per exemple Farmamundi, que a més de la cooperació internacional fa també sensibilització a casa nostra sobre l’accés a la salut i els medicaments. La festa de la Solidaritat agrupa totes les ONG’s i entitats de Vilafranca que treballen en el camp de la cooperació internacional i les posa en valor. En els darrers anys l’ajuntament ha intentat fer canvis d’emplaçament o de dies i horaris per trobar el millor moment per l’activitat. Enguany s’ha ajuntat a la rambla amb el mercat d’artesans.  A la rambla hi havia estands de les ONG’s de la Comissió de Solidaritat i Cooperació de Vilafranca. Estands dels Amics de Puerto Cabezas, Creu Roja, Entrepobles Penedès, EqualMón,  Grup Tercer Món-Mans Unides, La Llum del Nord, Sindicalistes Solidaris, la Fundació Pau i Solidaritat, Suport Tibet, ACAPS Wilaia Alt Penedès i Amnistia Internacional Penedès. També com a convidades a més de Farmamundi hi eren Amical de Mathausen i Al-fad per dones. Al mig de la rambla es feien activitats per la mainada, amb tallers de pintar cares, dibuixar o papiroflèxia. I al migdia una activitat a càrrec de Solmat, creant comunitat mitjançant el ritme, amb un cercle de percussió amb instruments per a tothom, per a totes les edats i sense necessitat de tenir coneixements musicals previs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: