Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de persones es tornen a concentrar reclamant la llibertat per Cuixart i Sànchez

A les vuit del vespre d’aquest dimarts la plaça de la Vila era plena de gent que de manera pacífica i serena mostrava el seu rebuig a l’empresonament preventiu de Sànchez i Cuixart.

Els representants de les dues entitats a nivell comarcal van ser els encarregats de llegir un comunicat de suport. La coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, explicava que mai s’hauria imaginat que a la Unió Europea del segle XXI hi podria haver presos polítics. També va assenyalar que l’estat espanyol ha creuat unes línies que pensaven que no es podien creuar, portant a la presó als representants d’entitats que han organitzat en els darrers anys les manifestacions més multitudinàries, però a la vegada més pacífiques i sense incidents. En aquest sentit apuntava que els dies 20 i 21 de setembre no es va fer cap delicte, perquè, manifestar-se pacíficament no és un delicte.

Per la seva banda el president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, va agrair en primer lloc a l’Ajuntament de Vilafranca el gest d’haver ajornat el Ple municipal que s’havia de celebrar a aquella hora del dimarts. També es va mostrar orgullós de veure la plaça plena, però no gens satisfet per les condicions que van motivar la concentració.

Parellada va voler ressaltar que els dos empresonats són persones normals, com tota la gent que hi havia a la plaça.

Des de les dues entitats es va emplaçar a la gent a continuar donant suport a les convocatòries que hi haurà els propers dies.

Els parlaments els van fer acompanyats al seu darrera per l’alcalde i els regidors de tots els grups municipals, excepte el PP.

A la plaça hi havia una parada on es repartien espelmes i també cartells demanant la “llibertat pels presos polítics”. Quan es van acabar els parlaments es van apagar les llums de la plaça i es va poder veure una imatge simbòlica amb la multitud i les espelmes. Immediatament es va cridar “llibertat Sànchez i Cuixart”.

A la plaça es van desplegar tres pancartes que alçaven els diutadans i on es podia llegir “Llibertat presos polítics”, “Sànchez i Cuixart us volem a casa. Ells no ens van fallar, nosaltres tampoc” i “Prou atacs a la democràcia: llibertat preses polítiques”.

L’acte es va cloure amb el cant dels Segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: