Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de persones aquesta tarda a Vilafranca en una concentració amb una marxa de tractors

Primer s’han fet tot un seguir d’actes a la plaça de Vila, que han acabat amb una marxa lenta en que han participat un centenar de tracttors

Ja abans de les 6 de la tarda les places de la Vila i de Sant Joan estaven plenes de gent amb banderes catalanes i estelades, i poc a poc també pocs minuts abans de les 6 prop d’un centenar de tractors van anar arribant per situar-se a la rambla de Sant Francesc a l’espera que finalitzés la concentració davant de l’ajuntament per encapçalar la marxa que havia d’anar fins al barri de la Girada.
A la plaça de la Vila, els primers aplaudiments han estat per els Bombers. Representants del cos han pujat dalt de l’escenari per agrair el suport rebut, però també per recordar que estan al costat dels ciutadans.
Després ha estat el moment de la lectura del manifest de la jornada, en què s’ha recordat que s’havia aturat el país responent a la crida de la Taula per Democràcia.
Al llarg de l’acte s’han pogut escoltar cants habituals com el de “els carrers seran sempre nostres”, “Ja hem votat” o fins i tot “fora les forces d’ocupació”.
També han pujat a l’escenari regidors de l’Ajuntament de Vilafranca per tal de mostrar el seu suport a la convocatòria, hi havia regidors del PDeCAT, la CUP, ERC i VeC.
Després ha estat el torn d’una representació de corals de Vilafranca que han interpretat el Cant de la Senyera, molt seguida pel nombrós ‘públic, com també ho ha estat després el cant més popular de l’Estaca. A continuació un grup de grallers i timbalers de la Vila que han tocat el toc de vermut i per acabar les colles de Castellers de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Jove de Vilafranca han alçat pilars amb estelades i pancartes de democràcia.

Tot plegat ha donat pas després a que els concentrats es desplacessin fins a la Rambla de Sant Francesc per iniciar una marxa lenta darrera del prop de centenar de tractors que hi havia a la rambla i que han enfilat avinguda de Barcelona amunt per acabar al barri de la Girada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: