Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aturada de 24h d’aquest dimarts ha estat qualificada d’èxit pels sindicats majoritària.

Representants a la comarca d’UGT i CCOO parlen de l’èxit de la convocatòria.

La d’aquest dimarts va ser la primera jornada d’una Vaga General convocada per el sindicat CGT i altres sindicats minoritaris, que s’allarga també aquesta setmana, però va ser sobretot una aturada de 24h de la societat catalana convocada per la Taula per la Democràcia, en la que hi estan representats diferents entitats de la societat civil com l’ANC o Òmnium, les patronals de la petita i mitjana empresa CECOT i Pimec, i també els sindicats majoritaris, UGT i CCOO.

Justament amb representants a la comarca d’aquests dos sindicats Ràdio Vilafranca i Penedès TV ha mantingut una entrevista en el transcurs de la qual parlaven de l’èxit de la convocatòria.

Aquest dimarts de bon matí es van tallar les principals vies de comunicació del Penedès, l’AP7 i la N-340, moltes escoles van quedar en serveis mínims que no van ser necessaris perquè els alumnes no van anar a les aules, i els començos estaven gairebé tots tancats.

Els sindicats UGT i CCOO van remarcar la diferència d’una vaga general amb el que es va fer aquest 3 d’octubre. Les vagues van a càrrec dels treballadors i són per demandes laborals o salarials. En aquest cas, amb el suport de patronals es van buscar maneres de repartir el cost de l’aturada.

Com destaca també el responsable de CCOO al Penedès i Garraf, Albert Rodríguez, en aquesta ocasió no hi havia piquets sindicals.

Per la seva banda el secretari d’organització de la UGT a l’Anoia, Penedès i Garraf, Carles Teruel, assenyala l’èxit del seguiment de l’aturada, en tots els sectors, tot i que a nivell de la indústria va ser més irregular.

Algunes fons apuntaven que el seguiment de la vaga va ser d’un 80%, i que  el consum elèctric va baixar de forma notable al conjunt del país.

Al Penedès també hi va contribuir el sector de l’agricultura. Unió de Pagesos constatava que la pagesia va seguir l’aturada de país de forma majoritària. A Vilafranca més de 100 tractors van participar a la manifestació de la tarda que va anar de la rambla de Sant Francesc fins al barri de la Girada i que va oferir una imatge espectacular, mai vista fins ara a la capital de l’Alt Penedès.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: