Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Gamma Extra i ensurt dels Castellers de Vilafranca a Sant Cugat del Vallès

Gamma Extra i ensurt dels Castellers de Vilafranca a Sant Cugat del Vallès

Els verds van estrenar-se a la plaça vallesana amb castells de 9, on destacada la T de 9 amb folre i manilles. L’ensurt de la tarda va arribar amb la despenjada dels més petits en el 4 de 9 amb folre

Els Castellers de Vilafranca trepitjaven per primera vegada Sant Cugat a excepció d’un parell de diades als anys 90 al barri de Valldoreix. Amb il·lusió per plantar castells de nou en una nova plaça per ells, van obrir descarregant el seu tretzè 3 de 9 amb folre de la temporada. Amb Sant Cugat els Verds ja han fet castells de nou a 43 poblacions. Amb bon gruix de camises van fer un pas més enllà amb el castell de gamma extra que volien dur. La torre de 9 amb folre i manilles, que a Sant Cugat no s’havia vist mai, va ser el castell de la segona ronda. Una torre que va necessitar de tots els sentits, amb unes manilles incòmodes i un tronc que s’anava obrint. El castell ràpid va permetre la bona feina de tothom per completar-se. Tretzena de la temporada, deu ni do, i una nova construcció per la plaça vallesana.

En tercera ronda el gran ensurt de la tarda, amb el 4 de 9 amb folre dels vilafranquins, que un cop coronat i sota control aparent per completar-se sense problemes, va patir la caiguda dels més petits. Si bé l’aixecador es va recuperar en el moment, l’enxaneta va haver de ser atesa i traslladada a un hospital proper. Per sort tot va quedar en un gran ensurt. Des d’aquí la nostra satisfacció, desitjant a la jove enxaneta vilafranquina una ràpida recuperació. També cal agrair la ràpida intervenció dels equips mèdics destinats a plaça i la col·laboració de les colles castelleres.

Els Castellers de Sant Cugat, una setmana més tard d’haver carregat el primer castell de 9 de la seva història, van saldar el deute pendent. A casa, davant la seva gent descarregava en primera ronda el 3 de 9 amb folre, per completar després la millor actuació de la seva història al sumar també el 5 de 8 i la Torre de 8 amb folre.

Els Castellers de Sant Cugat per la seva part va descarregar el 4 de 8 i la Torre de 7. Després de la caiguda i l’ensurt de la plaça la jornada va acabar-se sense el darrer castell dels de Sabadell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: