Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les escoles d’Olèrdola seran punts de recollida d’oli de cuina usat

Les escoles d’Olèrdola seran punts de recollida d’oli de cuina usat

Reciclar un residu altament contaminant, fomentar l’economia social i augmentar la sensibilització ambiental són tres dels propòsits principals que persegueix la recollida d’oli de cuina usat.

El projecte s’ha començat a fer efectiu aquesta setmana, amb les primeres xerrades informatives als alumnes de l’escola Circell de Moja. El dijous 2 i divendres 3 de novembre, les sessions informatives es preveuen fer a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Els dilluns següents a la finalització de les sessions explicatives, ja es podrà portar l’oli usat a les escoles del municipi.
L’acció és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Olèrdola i de Nou Verd, cooperativa d’iniciativa social que té com a objectiu promoure i facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat.
Cada alumne rebrà a l’escola una ampolla per a la recollida d’oli de cuina domèstic, amb una boca ampla i de material resistent, juntament amb un fulletó informatiu. L’ampolla plena d’oli usat es podrà portar a l’escola ben tancada, al contenidor específic per a aquestes ampolles. No caldrà buidar l’oli en cap cas i a canvi es rebrà una nova ampolla buida. Els dies de recollida seran els dilluns, en les hores d’entrada a l’escola.
Nou Verd s’encarrega del buidatge dels contenidors de les escoles, del transport de les ampolles plenes d’oli, de la gestió de l’oli recuperat, del rentat de les ampolles i del seu retorn a les escoles un cop ben netes per a ser reutilitzades. L’oli recollit es recupera per a la seva reutilització com a biocombustible que pot ser utilitzat en vehicles dièsel.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: