Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa al PDeCAT que trenqui el seu pacte de govern a Vilafranca amb el PSC

ERC proposa un govern d’unitat a Vilafranca, a causa del moment polític actual. Demanen al PDeCAT que formi un govern clarament favorable a la República en resposta al que va votar-se el passat 1-O.

Representants d’ERC a Vilafranca han presentat aquesta proposta que faran arribar al PDeCAT a la capital de l’Alt Penedès, amb la proposta que trenqui l’actual pacte de govern amb el PSC, i s’avingui davant la situació d’excepcionalitat que viu Catalunya, a un govern d’unitat amb CUP, ERC i VeC. ERC critica la tebior de la reacció a nivell de Catalunya del PSC davant les accions del govern de l’estat espanyol i per això fan aquesta proposta entenen que calen governs municipals compromesos amb el moment polític actual.
Mònica Hill, regidora portaveu d’ERC, comenta què la voluntat és garantir a Vilafranca un govern que estigui compromès amb el projecte que es vol impulsar des del Parlament i el govern de la Generalitat, i per tant deixant de banda les diferències que hi ha a nivell de model de ciutat al menys fins el final de l’actual mandat municipal. Hill apunta que la seva proposta seria aquest govern el més ampli possible, però no descarta que pogués ser del PDeCAT en minoria amb pactes puntuals. Però prioritzant les necessitats de país.
La proposta s’ha redactat en forma de manifest o declaració, després de reunions amb diferents associacions de la vila i gent de fora del partit, amb la intenció de recollir diferents sensibilitats.
Des d’ERC a Vilafranca recordaven també que en els darrers dies s’han trencat més d’una desena de pactes de govern entre PDeCAT i PSC en diferents municipis catalans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: