Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Divendres es va celebrar la proclamació de la república a la Plaça de la Vila de Vilafranca

Com a moltes altres ciutats catalanes divendres al vespre, poques hores després que es votés al Parlament la declaració de la Independència, la gent va sortir al carrer per celebrar-ho.

Uns quants centenars de persones es van reunir a la Plaça de la Vila amb pancartes de Benvinguda República sostingudes, entre d’altres, per regidors dels partits sobiranistes com el PDeCAT,  CUP i ERC, i també membres de les entitats ANC i Òmnium.

Una representant de l’Assemblea Nacional Catalana, va llegir un manifesta de benvinguda a la república catalana.

L’alcalde de Vilafranca era a Barcelona, donant suport al Parlament i al Govern de la Generalitat. A Vilafranca el regidor del PDeCAT, Joan Manel Monfort, parlava d’un moment molt emotiu però també recordava que la llibertat caldrà defensar-la.

Per part de la CUP, la regidora Laia Santís, celebrava que finalment el Parlament hagi tirat endavant una decisió empesa des de les bases de la societat, i assenyalava que per la seva formació política la lluita social va lligada a la independència.

I en nom d’ERC la regidora portaveu, Mònica Hill, reconeixia que el dijous va ser un dia complicat, que va donar pas a un divendres de satisfacció per la confiança en el govern.

La gent es va trobar a la plaça de la Vila per celebrar l’acord del Parlament però amb la consciència que el govern central aplicaria el 155, com així va ser l’endemà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: