Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de persones demanen a Vilafranca la llibertat dels presidents d’Òmnium i l’ANC

Convocats per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, molts ajuntaments de la comarca han fet una crida a la ciutadania per unir-se a aquesta concentració.

La Plaça de la Vila ha acollit una nova mostra de rebuig de la ciutadania ara per la decisió de la justícia d’empresonar sense fiança els presidents de les entitats sobiranistes Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Els responsables d’Òmnium Cultural i l’ANC estan acusats del delicte de sedició per haver promogut a través de manifestacions la obstrucció a les tasques de la Guàrdia Civil durant els escorcolls dels dies 20 i 21 de setembre.

Convocats per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, molts ajuntaments de la comarca han fet una crida a la ciutadania per unir-se a aquesta aturada i concentració.

A Vilafranca, centenars de persones s’han reunit davant de l’ajuntament al voltant d’una pancarta que deia “Jordi Cuixart, Jordi Sánchez: Llibertat”. El tècnic nacional d’Òmnium Cultural Xavier Raventós ha estat l’encarregat de llegir el manifest, en el qual s’expressava l’absolut rebuig davant la decisió de l’Audiència Nacional d’empresonar els líders de les dues entitats. Qualifiquen l’actuació “d’un judici polític” totalment injustificat.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull explicava després de la concentració que està perdent la confiança en la justícia i l’estat de dret.

Òmnium i l’ANC demanen calma i que la població es continuï mobilitzant “de manera pacífica com s’ha fet aquests darrers anys des del 2010”.

Les dues entitats emplacen els ciutadans a secundar concentracions silencioses i pacífiques aquest vespre davant les delegacions del govern espanyol de Catalunya i dels ajuntaments.
A Vilafranca, la convocatòria és a les vuit del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: