Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP ha aprovat una moció reclamant l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

El Ple ordinari celebrat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès aquest dijous tenia com a punts més destacats dues mocions.

La primera de condemna a la violència injustificada generada per l’Estat espanyol el passat 1 d’octubre de 2017 i la segona amb la finalitat de restaurar la legalitat en la sol·licitud d’incineració de residus urbans i fangs de depuradora a la cimentera Uniland dels Monjos.

La primera moció es va aprovar amb un gran consens. Només amb l’únic vot en contra del conseller del PP i alcalde de Pontons, Lluís Caldentey. El president del Consell Comarcal i membre del PDeCAT, Francesc Olivella, destaca que fins i tot el conseller del PP va reconèixer la violència exercida pels cossos policials i lamentava també que al segle XXI Catalunya tingui presos polítics.

El conseller del PSC, Francisco Romero, assenyalava l’acord en la moció pel rebuig a la violència i a la judicialització de la política. També demanava arribar a un diàleg.

En nom d’ERC, el conseller Pol Pagès, condemnava l’ús de la violència per part de l’estat.

La CUP es pronunciava en uns termes similars, mentre que per part del grup d’Entesa, Toni Peñafiel, condemnava la violència i demanava una solució democràtica.

L’únic conseller que va votar en contra de la moció va ser el del PP, Lluís Caldentey. Reconeixia la violència policial i la rebutjava, però també demanava que a la moció es fes constar com a reacció a una acció il.legal del govern català.

L’altra moció que va centrar el debat del Ple del Consell Comarcal va rebre el suport de tots els grups i es va aprovar per unanimitat. La presentava el grup comarcal de la CUP amb la finalitat de restaurar la legalitat en la sol·licitud d’incineració de residus urbans i fangs de depuradora a la cimentera Uniland de Santa Margarida i els Monjos.

Amb l’aprovació de la moció el Consell Comarcal de l’Alt Penedès dona suport a la decisió presa pel Col·lectiu Bosc Verd i un grup de veïns que han fet seguiment d’aquest cas, d’instar i aconseguir la resolució de les Nacions Unides que ara ens possibilita demanar al Departament corresponent de la Generalitat de Catalunya que declari la nul·litat de l’autorització per incompliment del Conveni d’Aarhus.

També s’insta a la Conselleria de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya perquè actuï de conformitat a dret i tramiti, amb la màxima celeritat, el procediment de revisió d’ofici de nul·litat de l’autorització ambiental tot demanant el dictamen preceptiu de la comissió Jurídica Assessora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: