Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Cafès Novell han rebut el Premi Catalunya d’Ecodisseny

Cafès Novell han rebut el Premi Catalunya d’Ecodisseny

El premi s’emmarca en l’Estratègia catalana d’ecodisseny, per incorporar criteris ambientals per assolir productes més sostenibles, més segurs i menys tòxics, amb un consum menor de recursos.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va lliurar dijous passat  el II Premi Catalunya d’Ecodisseny. Es tracta d’una evolució del Premi Disseny per al Reciclatge que l’Agència de Residus de Catalunya  convocava des de l’any 2001, amb un abast més ampli per integrar tots els aspectes que intervenen en la sostenibilitat dels productes, com l’estalvi de recursos, el disseny de nous models de consum, o l’optimització del fi de vida. El Premi, de caràcter biennal, reconeix productes, productes en desenvolupament i estratègies de foment de productes que estiguin dissenyats per millorar el seu comportament ambiental al llarg del cicle de vida. En aquesta edició, s’hi han presentat 115 candidatures.

En la categoria de Producte, el premi se l’ha endut Cafès Novell SA, per les primeres càpsules de cafè compostables del mercat compatibles amb les cafeteres de la marca Nespresso. El jurat ha valorat que el producte aporta una solució sostenible al creixent nombre de càpsules de cafè fabricades amb alumini o plàstics no biodegradables que esdevenen residus. Mentre que les càpsules convencionals generen una mitjana d’entre 1,5 i 2 grams de residu difícils de reciclar per unitat, aquestes de Cafès Novell estan fabricades amb un polímer, obtingut del blat de moro, que es degrada en un període d’entre 4 i 12 setmanes, i es dipositen a la fracció orgànica dels residus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: