Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquest divendres es farà un acte de reconeixement popular a Jaume Mercader-Miret

Aquest divendres es farà un acte de reconeixement popular a Jaume Mercader-Miret

El divendres a les 7 de la tarda i davant el número 10 del carrer dels Ferrers, se celebrarà un acte de reconeixement popular a l’artista i escriptor vilafranquí Jaume Mercader Miret (1914-2009).

Justament, serà en aquest indret, davant la seva casa nadiua de Jaume Mercader-Miret i amb motiu de la col·locació que ha fet l’Ajuntament d’una placa que ho recorda. Josep Maria Muntaner, nebot de Mercader-Miret, i Joan Solé Bordes recordaran en uns parlaments la personalitat i l’obra d’aquest il·lustre vilafranquí. Tot seguit els components de la Societat Coral el Penedès interpretaran els goigs a sant Ramon de Penyafort dels que l’homenatjat en va ser autor de la lletra i dels que Gogistes Penedesencs en lliurarà exemplars als assistents. L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs, es clourà amb un tast de coca fina de Vilafranca i xarel·lo del Penedès, gentilesa de l’Associació de Comerciants del Carrer dels Ferrers.

Nascut a Vilafranca l’any 1914, Jaume Mercader- Miret va fer els seus primers estudis al col·legi de Sant Ramon fins que el 1929 es va traslladar a residir a Barcelona amb la seva família. L’artista i intel·lectual va ser professor de l’escola Massana durant molts anys.

Va realitzar l’altar de sant Ramon de la basílica de Santa Maria, el primer a l’esquerra entrant per la porta principal, els repussats de la capella del col·legi de Sant Ramon i moltes altres obres sacres per diversos indrets de Catalunya.

Però l’artista es va voler moure sempre en un àmbit cultural ampli, escrivint goigs, poesies, col·laboracions a les publicacions vilafranquines, amb una passió confessa per la composició de sonets i diverses auques, entre les quals una a la festa major de Vilafranca. L’Institut d’Estudis Penedesencs li va publicar el 2003 el seu darrer llibre “Fets i circumstàncies” i encara va deixar abundants textos i poemes inèdits en bona part dipositats al Centre de Documentació de la Vinya i el Vi del Vinseum.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: