Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Ama-san’ ha obert les projeccions de la Mostra Internacional de Films de Dones a Vilafranca

Ja fa cinc anys que la Mostra Internacional de Films de Dones fa parada a Vilafranca del Penedès.

Una mostra que té una llarga trajectòria al darrere i que enguany compleix 25 anys donant visibilitat a la creació cinematogràfica feta per dones arreu del món.

La Mostra arribava a la sala Zazie de Vilafranca aquest dilluns al vespre amb la projecció del documental de Claudia Varejão ‘Ama-san (Cazadoras del mar)’, sobre la vida de les dones d’un poble japonès que practiquen la pesca submarina a pulmó lliure, seguint una tradició mil·lenària i combinant la seva feina amb els rols a la llar.

La programadora de la Mostra Internacional de Films de Dones, Marta Nieto, explica que després de 25 anys hi ha una clara evolució en la visibilitat de la tasca de les dones en el cinema. Però recorda que sempre hi han estat presents encara que la seva tasca hagi estat silenciada.

Quant a la programació, la selecció de pel·lícules és completament eclèctica i sempre ha estat així.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, el compromís és ferm en mantenir la presència de la Mostra Internacional de Films de Dones a la ciutat amb la col·laboració de Cineclub Vilafranca.

La Mostra continua el proper dimarts a les vuit amb la selecció de curtmetratges ‘Els treballs i els dies’. El dimarts de la setmana següent, dia 24, es projectarà ‘Un’ora sola ti vorrei’, d’Alina Marazzi. Aquesta és la pel·lícula que havia d’obrir el cicle el passat 3 d’octubre però la projecció va ser posposada en motiu de l’aturada general. Totes les sessions són gratuïtes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: