Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola rebutja per unanimitat l’aplicació del 155 i exigeix la llibertat dels Jordis

Olèrdola rebutja per unanimitat l’aplicació del 155 i exigeix la llibertat dels Jordis

Les dues mocions van ser aprovades en un ple extraordinari i urgent celebrat aquest dilluns al vespre. Un ple en què els regidors van acordar que no rebrien compensació econòmica per la assistència.

En sessió extraordinària i urgent celebrada aquest dilluns al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat per unanimitat rebutjar l’aplicació de l’article 155 i exigir la llibertat de Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez.
La primera moció era per aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya, elaborada per l’AMI i l’ACM. En l’apartat dels acords es manifesta “el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya”. També es condemnen les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. Finalment s’insta “al Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola”.
Fina Mascaró, portaveu del grup d’ERC, entenia que l’aplicació de l’article 155 vulnera la seva pròpia Constitució i l’Estatut vigent i considerava que la millor defensa era la de declarar la independència.
En nom del grup d’ApO, Xavier Serramià entenia que l’aplicació del 155 era un atac brutal contra Catalunya com a nació i com a poble.
La segona de les mocions aprovades exigeix la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
Fina Mascaró feia una crida a seguir defensant els drets fonamentals amb la mobilització al carrer per fer que els dos Jordis surtin de la presó i per evitar que cap altra persona s’empresoni per les seves idees polítiques.
El portaveu del PDeCat, Josep Sánchez, expressava el suport a dues persones acusades injustament.
Xavier Serramià es referia als Jordis com a persones que lluiten perquè tots tinguem llibertat d’expressió i de decisió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: