Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 12ena edició del Tastacavaví de les Gunyoles ha maridat cuina d’autor i caves rosats

En el marc de la Festa del Most de les Gunyoles que s’ha celebrat aquest cap de setmana un dels actes més destacats ha estat el sopar-maridatge del Tastacavaví.

Era la dotzena edició d’aquesta activitat que es fa al local de la Societat La Torre del nucli de Les Gunyoles a Avinyonet del Penedès i que amb el pas dels anys ha anat cada vegada a més, passant de ser un tast a convertir-se en sopar-maridatge. El president de la societat La Torre, Josep Esteve, apunta que l’acte es pot fer amb lluïment en el marc de la sala d’actes d’un local que té més de 100 anys i que el va construir la gent del poble.

Unes quaranta persones es van entaular per gaudir de la gastronomia i del vi. En anteriors edicions el restaurador, Raimon Olivella, del restaurant U proposava uns determinats productes culinaris, com ara formatges, fuas i xocolates, i des del Celler Mas Candí es triaven els vins per acompanyar-los. En aquesta ocasió des de Mas Candí es van triar els vins, i el restaurant va preparar els plats per maridar-los.

Ramon Jané, de Mas Candí, va optar enguany per proposar 5 caves rosats.

El Raimon Olivella va deixar, per motius professionals, el restaurant U de les Gunyoles que ara porta el cuiner Carlos Rodríguez, junt amb un altre soci. El seu estil és de cuina d’autor, molt personal. Aquest jove cuiner treballava a Londres i des del mes de maig que porta els fogons del restaurant penedesenc. Va fer un curs de vins que el va inspirar per preparar els plats d’aquesta 12ena edició del Tastacavaví.

Tot i que Raimon Olivella ja no porta el restaurant, se li va proposar de fer de mestre de cerimònies en aquesta edició del Tastacavaví. Abans de començar l’acte ens destacava l’evolució viscuda d’un acte que va començar com un tast i que s’ha convertit en un sopar.

Amb l’arribada de cada plat Ramon Jané presentava les característiques del cava que s’anava a tastar i el Raimon Olivella el plat que s’anava a degustar.

Els cinc caves rosats van anar acompanyats d’una amanida de cítrics, salmó, pasta de carbassó amb bacallà, arròs negre i un iogurt de magrana. En definitiva va ser una festa de la eno-gastronomia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: