Divendres, 18 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum i el Servei Educatiu de l’Alt Penedès han presentat les novetats pel nou curs

A l’acte, celebrat a l’auditori del Vinseum, hi ha assistit la regidora d’Ensenyament de la vila Meritxell Montserrat

Aquest dimecres a les sis de la tarda, l’Auditori del Vinseum ha acollit l’acte “Primer Glop del Curs 2017/2018”, organitzat conjuntament pel mateix Museu de les Cultures del Vi i el Servei Educatiu de l’Alt Penedès. L’esdeveniment serveix per acostar a la comunitat educativa de la comarca les principals novetats de cara al nou curs.

A l’acte, hi ha assistit la regidora d’Ensenyament de la vila: Meritxell Montserrat. Montserrat ha aprofitat per agrair als mestres la seva dedicació i ha destacat també les diverses activitats educatives que es fan a la vila: a la biblioteca Torres i Bages i també al mateix museu.

El Servei Educatiu de l’Alt Penedès ha aprofitat per presentar de manera oficial el seu portal web, ara que ja està estructurat i amb contingut actualitzat. A més, també han explicat nous projectes. Entre els més destacats hi trobem l’activitat “Tinc una idea! Faig un vídeo” que té com a objectiu capacitar als docents de coneixements audiovisuals perquè puguin produir vídeos i presentar-los al Festival Most 2018. També l’adquisició d’una nova maleta en préstec de la Filmoteca anomenada “7 de cinema” per treballar aquesta disciplina a l’aula. La Pilar Mata, directora del Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Penedès, ha assenyalat la importància del reciclatge dels mestres.

El Vinseum ha presentat també el seu programa educatiu: L’Escola dels Sentits. A través de visites dinamitzades i tallers donen a conèixer la cultura del vi a tots els nivells de la comunitat educativa. A més, també organitzen activitats de descoberta de la comarca i d’altres dissenyades en exclusiva per a les escoles amigues en funció de les seves necessitats. En Jordi Ribes, responsable d’activitats i d’educació del Vinseum, destacava especialment “el Most a les escoles” que enguany es veu impulsat pel taller audiovisual promogut des del Servei Educatiu de l’Alt Penedès.

Tant el Museu de les Cultures del Vi com el mateix servei educatiu van insistir, a més, en la importància d’una relació bidireccional amb els centres i que les escoles, per tant, puguin fer propostes didàctiques i així  compartir-les entre tots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: