Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds fan una gran diada a Santa Tecla, però no aconsegueixen descarregar els tres castells

El balanç del Primer Diumenge de Festes no va satisfer del tot a cap de les quatre colles.

Es van veure grandíssims castells, però també molta llenya, perquè no es van poder descarregar. Els Castellers de Vilafranca van portar a plaça el que havien anunciat, és a dir tres gamma extra d’extrema dificultat i van aconseguir la millor actuació de la diada, encara que no van assolir descarregar-ne cap.

En primera ronda van sortir de 3de10 que va pujar bellugadís i van asserenar a mesura que pujava. Semblava que es podria descarregar però amb els setens arribant a les manilles es va enfonsar.

En segona ronda van mantenir l’aposta per la torre de 8 sense folre. Un castell que a Vilafranca, per Sant Fèlix, van brodar però que a Tarragona es va carregar bé i es va trencar a la descarregada. Malgrat tot els Verds no van renunciar al seu programa i van apostar per el 4de9 sense folre. Un castell assajat i en el que hi tenien molta confiança i que van carregar després d’un primer intent desmuntat. El castell va pujar bé i amb garanties, es va carregar amb bones maneres però a la baixada, amb nervis, va acabar saltant pel pis de terços quan ja sortien els sisens. Per acomiadar la diada els Castellers de Vilafranca van descartar el pilar de 8 per una baixa al tronc i van fer el pilar de 6.

Al final de la diada el cap de colla, Toni Bach, lamentava no haver pogut descarregar els castells, però recordava que amb aquest nivell sempre hi ha la possibilitat de la caiguda.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar el 5de9f a la primera ronda i a la segona ronda també va ensopegar en la descarregada del 3de10, que intentava per primer cop aquesta temporada i que van carregar sobradament.

En tercera ronda van fer el 4de9f. La colla tarragonina va segellar la segona millor actuació de la seva història, amb el primer pilar de 8 descarregat a casa seva.

Pel que fa a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, van obrir plaça amb el 4de9f i l’agulla, que van treballar de valent per descarregar. El 4de9 sense folre que van carregar en segona ronda els va marcar la resta de l’actuació. Feia temps que la Vella no ensopegava amb aquest gamma extra, que per Sant Fèlix van descarregar.

El tercer castell també va ser un gamma extra com el 5de9f, que van descarregar. Van finalitzar la seva actuació amb el pilar de 6.

I finalment els Xiquets de Tarragona van carregar el 5 de 8 a primera ronda, per continuar amb el 3de9f i el 4de9f. Van tancar la diada amb el pilar de 7 amb folre amb el que assolien la seva millor actuació de l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: