Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició de “Kingston Hits The Town” apropa la cultura i la música jamaicanes

El principal objectiu de la iniciativa és portar als carrers de Vilafranca la música jamaicana: reggae, ska, rocksteady i dub, entre d’altres.

El Col·lectiu Musical Col·Mu i els conductors del programa de Ràdio Vilafranca de reggae High Fyah Risk han organitzat, per segon any consecutiu, les jornades vilafranquines de cultura jamaicana. Enguany, es van celebrar el passat divendres 15 i el dissabte 16 de setembre.  El tret de sortida va ser en forma de programa radiofònic. L’Eloi Sendrós i el Dídac Inglès, conductors de l’espai High Fyah Risk a Ràdio Vilafranca van sortir de l’estudi. Encara que la ubicació prevista era la plaça Penedès, per la pluja es va haver de traslladar al bar musical Minoria Absoluta, al carrer Amàlia Soler. Eloi Sendrós, integrant de High Fyah Risk i organitzador de l’acte, explicava que tot i que el balanç és positiu, han perdut públic familiar i no han pogut treure la música al carrer. Al mateix lloc, Silah & The Sirius Band va tancar el primer dia de les Jornades Kingston 2017 amb un concert.

Dissabte a la nit la música va arribar, al costat de l’Auditori, en forma de Sound System. Pere Roig, del col·lectiu Musical Col·Mu i també membre de la organització, destacava que a les Sound Systems es planteja una proposta de concert singular on els grups estan al mateix nivell del terra, sense escenaris. Els locals High Fyah Risk, acompanyats de Chalart58, La Matta, Classy Horns, Purple Rockets i el basc Anton Sagardui van ser els protagonistes de la nit. L’Eloi Sendrós, ressaltava que la gràcia de les Sound System és que permet veure una gran varietat de propostes en un sol dia.

Els organitzadors van fer un balanç positiu de les jornades i esperen que any rere any Kingston Hits The Town es vagi consolidant a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: