Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya a favor de la celebració del referèndum

Han fet un comunicat en què manifestes el seu suport a la defensa dels drets civils dels catalans i la celebració del referèndum, en resposta a les agressions de l’estat espanyol.

Els esdeveniments viscuts els darrers dies, en què s’han vist accions d’impediment de l’exercici de la democràcia, de la llibertat d’expressió i reunió, han generat nombroses mostres de rebuig de les accions antidemocràtiques i privatives de la llibertat, així com de suport a les persones, entitats i institucions que treballen per a garantir aquests drets, de
forma pacífica, cívica i exemplar.
El que fa uns dies va començar amb escorcolls a impremtes, mitjans de comunicació i empreses de correu postal, només va ser un petit preludi que seguiria amb els 700 alcaldes i alcaldesses cridats a declarar per la fiscalia, detencions de treballadors públics i alts càrrecs, el tancament de webs informatives, i darrerament la intervenció dels Mossos d’Esquadra.
Davant d’aquests fets les ADF’s volen manifestar el seu rebuig davant aquestes vulneracions de drets, donar el suport incondicional als alcaldes que al costat del govern català fan tot el necessari per tal que el proper 1 d’octubre es pugui votar. Continua el manifest dient que defensen el dret legítim a votar, com a expressió més fonamental de la democràcia; i donen tot el suport als Mossos d’Esquadra en aquests moments tant complicat per a ells. Fan també una crida a actuar de manera pacífica davant de qualsevol acte de violència o provocació.
Acaben dient que les ADF han estat històricament al costat del poble, i que tenen en el voluntariat la seva base de treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: