Sant Cugat Sesgarrigues engega una campanya contra el malbaratament alimentari
Amb el lema “Som gent de profit!”, l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i la Mancomunitat impulsen una campanya per a disminuir la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen.
La campanya es desenvoluparà entre el 12 de setembre i el 15 d’octubre, amb l’objectiu de conscienciar de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables.
Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de Sant Cugat que s’hi adhereixin. Aquests establiments disposaran d’informació sobre l’aprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de normalitzar aquest gest tant estalviador.
En el marc de l’Eco Sant Cugat, dimarts 19 a la tarda es realitzarà un taller de cuina gratuït per aprendre diferents mètodes de conservació d’hortalisses i fruites elaborant melmelades, patés i altres acompanyaments per als plats. Es tracta d’un taller teòric i pràctic, amb una durada de dues hores. Cal fer inscripció prèvia a l’Ajuntament. Així mateix diumenge 24 hi haurà un estand informatiu de la campanya “Som gent de profit” a la Fira Eco Sant Cugat, on s’atendrà a tothom que vulgui ampliar la informació o resoldre dubtes.