Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La quinzena marxa de torxes per la independència fa una crida a la participació

La marxa de torxes seguirà el format de l’any passat.

La imatge del cartell d’enguany mostra una urna amb una papereta del sí i la voluntat dels organitzadors és que la mobilització sigui massiva com a demostració de força de cara a l’1 d’octubre.
En nom de la organització, Jaume Claramunt feia una crida a la participació.

La marxa de torxes seguirà el format de l’any passat. Però a través dels convidats a llegir el manifest, Ramon Piqué i Ferran Civit, reforçarà dos missatges: que la lluita per la independència ve de lluny i que prové de la gent i no dels polítics. L’exregidor de la CUP a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i president de l’Associació Memòria contra la Tortura Ramon Piqué va ser un dels detinguts l’any 1992, abans dels Jocs Olímpics de Barcelona, en el marc de l’operació liderada pel jutge Garzón dirigida a persones presumptament vinculades a Terra Lliure. D’altra banda, Ferran Civit, ara diputat de Junts pel Sí per ERC, és un dels ideòlegs de les grans mobilitzacions de l’ANC dels darrers anys.
Carles Mercader recordava que el missatge de la marxa de torxes ha de ser unitari.

El diumenge a partir de les deu de la nit, a la plaça de la Vila, els assistents podran comprar les torxes. I, a partir de dos quarts d’onze, començarà l’activitat a la mateixa plaça amb els pilars de salutació de les colles castelleres i els Falcons de Vilafranca i l’arribada de les columnes que arribaran de deu municipis de la comarca per La Granada. Els municipis participants són Les Cabanyes, Mediona, Santa Fe, Olesa, Vilobí, El Pla, Font-rubí, Avinyonet, Puigdàlber i Sant Cugat Sesgarrigues. A les onze de la nit, la marxa conduirà els participants pels carrers del centre acompanyats pels Diables Nefastus d’Avinyonet. També acompanyaran la comitiva els grallers Els Vinardells. El recorregut anirà de la plaça de la Vila al carrer de Sant Joan, Palma, Parellada, Plaça Constitució, Vall del Castell, Plaça de l’Oli i Plaça Jaume I. El manifest es llegirà davant del Palau Baltà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: