Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els partits polítics de Vilafranca fan la seva ofrena floral al monument de Lluís Companys

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va voler recordar que com a màxim responsable de l’Ajuntament no defensarà ni el “sí” ni el “no”, però sí que defensarà el dret a decidir de tothom.

Després de l’acte institucional de la Diada al Saló de Plens de l’Ajuntament, el Partit Demòcrata, el Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana i Vilafranca en Comú van sortir de la Casa de la Vila i plegats van anar a l’estàtua en record a Lluís Companys de la Girada.

Un cop allà, i de manera ordenada, tots ells van anar dispositar les flors al peu de l’escultura. Amb la mirada posada més enllà de la Diada, totes les formacions van voler expressar el seu punt de vista sobre la situació política i social del país i sobre el pròxim referèndum de l’1 d’octubre.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va voler recordar que com a màxim responsable de l’Ajuntament no defensarà ni el “sí” ni el “no”, però sí que defensarà el dret a decidir de tothom.

El Partit Demòcrata insistia en la necessitat de poder expressar la voluntat del poble a les urnes. Així ho manifestava el seu responsable a l’Alt Penedès i president també del Consell Comarcal,  el Francesc Olivella.

Els socialistes van aprofitar per recordar que, tot i que l’alcalde es va adherir als municipis que donaran suport a la Generalitat per l’1 d’octubre, no es farà cap il·legalitat a Vilafranca. En aquest sentit, el regidor socialista Francisco Romero, apuntava que la responsabilitat del referèndum recau en l’executiu català.

Vilafranca en Comú, que encara no ha decidit quin serà el seu paper a l’imminent referèndum, diu que es reunirà els propers dies per establir la seva posició. Així ho explicava Ramon Arnabat, el seu portaveu.

Esquerra Republicana, al seu torn, va aprofitar per recordar que es tracta d’una diada especial. La regidora Mònica Hill, va manifestar el seu convenciment de les garanties que té la propera convocatòria a les urnes de l’1 d’octubre.

La CUP i el Partit Popular van ser els absents en aquest acte que va acabar amb el cant dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya,  minuts abans de les 10 de la nit.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
'Festa Major' - La Trinca i molt més
18:30
La caixa de Pandora
Cultural del Centre de Dia en Salut Mental de Vilafranca

Penedès Televisió

16:30
Tremolors
Històries de la batalla de l'Ebre
17:00
Coses de salut
Medicina d'abans i d'ara / La salut dental
17:30
Famílies i escola
Diàlegs i debats sobre temes educatius

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: